Hakuna mijn TATA rijdt weer recht!!
Door: Eveline en Rene
Blijf op de hoogte en volg Eveline en Rene
11 Oktober 2010 | Zuid-Afrika, Plettenberg Bay
- 3 hele mooie dagen gehad in Drakensbergen. Gewandeld in een natuurreservaat en een tocht gemaakt in een 4X4 door de Sanipas naar Lesotho. Spitting cobra's gezien (gelukkig vanuit de auto) en een dorpje in Lesotho bezocht.
We sliepen in een soort van boerderij met een flinke lap grond eromheen. Heel relaxt met de mensen daar geklets, bordje op schoot en filmpje gekeken, biertjes gedronken en helaas weer afscheid moeten nemen. Echt een topverblijf en een vakantietje opzich!
- Na alle ontspanning vonden we het wel tijd oor wat actione... hmmm... waar zullen we heen gaan. En toen kwamen we op het idee om de spannendse droom uit te laten komen. DUIKEN MET HAAIEN!! En dan hoor je de mensen hier achteraf al zeggen: "in zo'n kooi zeker?" Maar deze duik was zonder kooi, midden op zee tussen de grote zeezwelling/golven, vanaf een dingie(rubberboot met harde bodem) in een duikpakkie en plons, tussen de 35 tot 40 haaien. (het was wat lastig tellen eerlijk gezegd). Maar alle ledenmaten hangen er nog aan, dus no worries! En het was fantastisch!!! Blacktip sharks en Dusky sharks. Van 2 meter tot ruim 2,5 meter. Boven je, onder je, naast en plots recht voor je! De duik was op 8 meter diepte en duurde zo'n 50 minuten. We hebben een DVD van de happening.
- Relaxed aan het strand en 's middags bij een B&B nog nagenoten van de spanning en sensatie. Rene was nog steeds een beetje van de wap en reed zelfs per ongeluk 2 keer aan de verkeerde kant van de weg. Zie je wel dat duiken met haaien gevaarlijk is!!
- In het zuiden wilden we gaan surfen in Jeffrey's bay, maar vanwege de harde wind gingen de lessen niet door. Misschien dat we dit de komende dagen ergens anders nog kunnen doen,
-We zitten nu in een national park genaamd tsitsikamma. Waar we vanmorgen tussen boompjes hebben geslingerd in een heuze canapoy-zipline. Vanmiddag gaan we een hike door het reservaat maken en morgen een bezoekje brengen aan een hele hoge brug, waar je vanaf mag springen, dit noemen ze ook wel de most highest BUNGYJUMP in the world! 216 meter hoog! (eveline slaapt er nog een nachtje over....)
Lieve familie, vriendjes en vriendinnetjes tot over een klein maandje alweer...
Eveline en Rene
11 Oktober 2010 - 15:33
Paps En Mams:
We denken elke keer van dit zal wel het ultieme zijn wat ze meemaken, maar dan ........., komen ze toch weer iets tegen op hun pad over deze aardklote. Is dit landje dadelijk nog wel groot genoeg voor jullie.
Geniet ervan en watch each other back.
xxxxxx
Paps en Mams Peter en Franka -
12 Oktober 2010 - 17:31
Roel:
fantasisch om te lezen wat jullie allemaal doen en beleven heel veel plezier nog
12 Oktober 2010 - 18:59
An En Rogier:
Na al deze avonturen zal een avondje met alle dvd's toch wel mooi zijn!!! Geweldig allemaal!
liefs An en Rogier -
Maarten:
Ben benieuwd naar die dvd met haaien :-) -
13 Oktober 2010 - 10:01
Claudia Verstappen:
ben jaloers op jullie, grt claudia -
14 Oktober 2010 - 11:29
Wies:
Wows!!!! en kicke.. -
15 Oktober 2010 - 11:40
Appie En Debbie:
Zijn stil.....
Pffff jullie maken wat mee..dvd haaien willen wij ook zien,Appie iig wel want die schijnt ook zonder kooi met visjes te hebben gezwommen ;-) -
16 Oktober 2010 - 18:36
Jolanda:
Wat maken jullie toch gave dingen mee, zeg!
Duiken met haaien, ik weet niet of ik dat zou durven hoor!
Geniet van jullie laatste maandje in Afrika!
Daarna kom ik snel een keer de foto's en DVD bekijken.
Groetjes -
19 Oktober 2010 - 15:59
Willy:
hoi Evelien en Rene
een groet vanuit Eindhoven. het is fantastisch wat jullie allemaal beleven.
heel veel plezier en goede voortzettting van de reis.
Robert en Willy