Suske en Wiske en de witte vallei
Door: Eveline en Rene
Blijf op de hoogte en volg Eveline en Rene
24 Augustus 2010 | Peru, Cuzco
Een van de hoogtepunten van de afgelopen weken was de 4 daagse trip naar de zoutvlakte van Uyuni en de tocht met de 4x4 door het immense natuurgebied ´Reserva Nacional de fauna andina eduardo avaroa´ in het zuiden van Bolivia. Zaten we daar met 2 toffe Finnen en 2 gezellig Fransen uit Belgie in een 4x4 Toyota al crossend door de enorme vlaktes bezaaid met vulkanen en meren van diverse kleuren, laguna´s in verschillende kleuren, zo´n mooi en verschillende natuur, prachtig! De chauffeur was in het bezit van de locale nummer 1 hit van de afgelopen 50 jaar en speelde deze maar al te graag af. Na de 2e herhaling zaten we met z´n allen al zingend, lachend en juichend in de jeep mee te blêren. We hebben kou geleden op 4500 meter hoogte met diverse kleding aan in een slaapzak. We werden diverse keren wakker happend naar zuurstof, waarna je 20 minuten erna sloompjes weer indutte. Maar het was te gek! Samen slapen in een slaapkamer gemaakt van puur zout. Diverse kaartspelletjes spelen onder het genot van de lokale drank. Urenlang verhalen vertellen over van alles en nog wat... heerlijk. We zaten in de middel of nowere en waren afhankelijk van de chauffeur en onze groep, maar we hadden de tijd van ons leven. De laatste dag zaten we weer rond de 3000 meter en kwamen we bij het uiteindelijke hoogte punt van de reis. De zoutvlakte van Uyuni!! Deze is dus eeuwenoud en we schatten dat hij bijna zo groot was als België. Zo ver een mens kan kijken.. zout zout en nog eens zout. Bij het centrum van de vlakte is het zout zelfs zo´n 175 meter diep!! En wij maar klagen dat in de winter het strooizout op is. Het was één surrealistische bedoeling. Helemaal toen we nog bij een "eiland" aankwamen met cactussen van 15 meter hoog.
Uiteindelijk werden we een paar uur later weer uitgezwaaid door de Boliviaanse grensbewaarder en zaten we weer terug in Chilli. We hebben jeeps vast ziern zitten, we hoorden van blokkades in Uyuni waar mensen 20 dagen vastzaten en waar we uiteindelijk dus niet naartoe konden. We waren hierdoor bijna de enige jeep in heel het gebied en hebben een super tocht gehad!
Net voordat we aan deze trip begonnen, kregen we te horen dat we oom en tante zijn geworden van Rens! Echt helemaal super! Op het busstation de trotse ouders gesproken en foto´s kunnen checken via de mail, wat een knap ventje!
Na een mooie busrit naar la Paz zijn we het volgende avontuur ingedoken: DE DEADROAD!!! De world´s most dangerous road en dan naar beneden met een moutainbike. Af en toe flink de remmen gebruiken en niet teveel naar links kijken en dan komt het helemaal goed. Mijn tocht begon samen met een New Zeelandse kiwi via de most extreme road en de rest, Eveline en een ander groepje namen het eerste gedeelte een ander pad. Het was één en al knallen geblazen! Van de ene steile singeltrek afdaling naar de andere en van slippen door het gruis tot stuiteren over de rotsblokken. Het was nogal extreme en helemaal te gek! Het was een route van zo´n 30 kilometer lol en plezier en alle remmen (soms) los!! Toen sloten we ons bij Eveline en de rest aan en doken we DE DEADROAD op! Het gevaarlijkste waren de steile afgronden van 2800 meter links lanks je wielen. Maar de weg was opzich breed genoeg om rustig en veilig naar benenden te gaan. Het bracht wel te gekke uitzichten en leuke foto´s. Eveline is in haar snelheid een keertje onderuit gegaan, maar zo stoer als ze is zat ze zo weer op de fiets. Nu een aantal blauwe plekken, maar dat kon de pret niet drukken.
De dag erna weer richting Peru gegaan via copacabana en isla del sol. Super mooi eiland. Het is eigenlijk een berg eiland, we hadden onze backpack bij ons en hebben voor het eerst echt gebackpackt, 1 uur lang omhoog... pff was echt zwaar, de dag erna hebben we een ezel gehuurd voor de tassen....
Het eiland ligt midden in een meer en de zon schijnt daar zo mooi op, wat een super zonsondergang.
Gisteren zijn we in Cusco aangekomen, super stad, erg relaxed. Hier relaxen we, bekijken een aantal inca ruines en bereiden ons voor op vrijdag. Dan beginnen we aan de enige echt inca trail! 4 dagen lopen op weg naar de Machu Pichu.
Het is een lang verhaal geworden, we zetten snel foto´s erbij!
Beste Amigo´s, senora´s en senorita´s, tot snel,
Eveline en Rene
25 Augustus 2010 - 05:40
Maarten:
JALOERS!!!!! ;-)
Klinkt erg goed allemaal! -
25 Augustus 2010 - 06:27
Peter En Franka:
We volgen jullie via google voor de mooie plaatjes en video's van de omgeving. Jullie zullen dan net achter een rots zitten of in een meer zwemmen.
Doei xxxxxxxxxxx -
25 Augustus 2010 - 07:11
Ilse:
Wat geniet ik van jullie mooie verhalen, wat een avonturen! Jullie kunnen zo een reisavonturenblad beginnen!
Ben ook stinkend jaloers!
x Ils -
25 Augustus 2010 - 13:23
Anneke:
Wat gaaf allemaal! Ben benieuwd naar de pics! veel plezier met het volgende avontuur!
xx An -
25 Augustus 2010 - 14:32
Jack,Lieke,Sven,Isa:
Ha travelers! Even tussen de poepluiers door een berichtje.Wat een avonturen. Goed om te lezen dat jullie zo'n mooie tijd hebben met z'n tweetjes! Genier ervan! enne... ook ik ben wel benieuwd naar foto's!
greetz
Lieke& Jack
Sven & Isa -
26 Augustus 2010 - 21:03
Fam Broos:
Hey stoere mensen, wat leuk om te lezen wat julie allemaal beleven. In huize broos is ook weer een avontuur begonnen ons Britt loopt sinds dit weekend dus we kunnen er tegen aan.We hebben ook een nieuw mail adres wil.san@kpnmail.nl
Geniet er nog van en tot de volgende keer. Gr wilfred sandy en een kus van ons britt -
27 Augustus 2010 - 07:09
Direna:
Hey Suske en Wiske,
Het lijkt inderdaad zo een avontuur uit 1 van de stripboeken. Wauw en wat een coole foto's. Ik heb dit adres maar even doorgestuurd naar enkele nieuwsgierige Klega's die ook op de hoogte wilde zijn. OOOOOoh wat hebben jullie het fijn en wij gaan volgende week alweer aan het werk! Poeh hoe zal dat gaan??
Liefs Direna & co -
27 Augustus 2010 - 09:45
Willeke En Harrie:
Wat een super vakantie en wat hebben jullie al veel gedaan! Wij zijn ook nog weg geweest...naar west Frankrijk was ook een heel avontuur met Diede en ik hoogzwanger!
Enjoy.
Groetjes Harrie, Willeke en Diede -
28 Augustus 2010 - 14:39
Jolanda:
Hoi Eef en Rene
Wat een ontzettend gave verhalen. Ben echt jaloers! Nu zijn jullie onderweg naar mijn grote droomplek! Ik ben erg benieuwe hoe het daar is.
Ik moet zeggen, je moet voor zijn reisblad gaan werken, jouw schrijfstijl is erg leuk om te lezen!
Hier gaat alles goed, we zijn met Tess naar Italie en Frankrijk geweest en hebben het ook leuk gehad!
Heel veel plezier en geniet geniet geniet!
Liefs Jolanda -
28 Augustus 2010 - 14:41
Jolanda:
Oh ja, nog gefelicteerd dat je tante bent geworden! Super leuk! -
29 Augustus 2010 - 10:06
Anouk:
Wat geweldig!
Een grote wens van mij om ooit naar die zoutvlaktes te gaan wordt nu weer bevestigd, wat ontzettend mooi!!!
Geniet, geniet, geniet!!! -
29 Augustus 2010 - 19:25
An, Rogier + Kids:
hee vakantiegangers,
De foto's zijn gaaf zeg!! Daar kun je heel wat potjes keukenzout mee maken! Hoop dat jullie nu lekker genieten op de Inca Thrill ( als ik t goed schrijf)en we wachten op jullie nieuwe verhalen!
liefs An, Rogier
Jim & Luc -
30 Augustus 2010 - 08:34
Karin:
Ha lieverds!!
Wat leuk en spannend allemaal zeg!
Jullie zin in principe maar net weg, maar als je jullie verhalen leest lijkt het wel alsof jullie al maanden weg zijn, zoveel hebben jullie al gedaan!
Geniet er nog maar lekker van, ga ik zo weer aan een nieuwe werkweek beginnen, hier in het koude, natte nederland!
XXX -
01 September 2010 - 07:11
Niek:
Zo doen jullie ff vette dingen. Ik zie dat Rene lekker artistiek bezig is met zn camera! Veel plezier nog.
Niek -
02 September 2010 - 16:46
Woppie:
wat een mooie foto's jullie genieten echt .
veel plezier en we kijken uit naar nog meer verhalen en foto's